Vælg blandt de bedste plæneklippere på markedet

31 januar 2021
Silje Hansen

Er du på jagt efter en plæneklipper, vil du hurtigt opdage, at der er mange at vælge mellem. Det kan derfor være en jungle at navigere rundt i, når du skal finde den rette til dine behov. I denne artikel hjælper vi dig med at blive klogere på dine muligheder, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge din næste plæneklipper. Til sidst kan du læse om de 5 bedste plæneklippere der er finde på markedet i dag. 

Det er aldrig en nem beslutning, når man skal vælge en plæneklipper. Hvis du tidligere har en dårlig erfaring med et bestemt mærke eller model, bliver det ikke nemmere af denne grund. Der er dog en stor udvikling på markedet af plæneklippere, hvorfor du som regel får en kraftigere motor, skarpere knive og en større beholder til græsset der bliver klippet. 

Hvilken plæneklipper skal du vælge?

Når du skal vælge en plæneklipper er det vigtigste at forholde sig til, hvilket behov du egentlig har. Her er der forskellige størrelser og varianter at vælge mellem. Hvis du f.eks. kun har en lille forhave eller en have på 50-100 m2, kan det måske være for voldsomt med en plæneklipper med motor. Her kan du med fordel nøjes med en manuel plæneklipper.

Hvis du derimod har et græsareal på 300-1000 m2, kan det være aktuelt med en mellemstor plæneklipper med motor eller batteri. Det vil gøre arbejdet lettere for dig, og der vil være mulighed for at der medfølger en beholder, så den automatisk samler græsset løbende. 

Ved større græsarealer end 1000 m2, bør du investere i en havetraktor som plæneklipper. Her får du en bredere maskine, der også har en større beholder til at samle græsset.

Til sidst kan du vælge den automatiseret løsning som er en robot plæneklipper. Dermed kan du indstille den til at klippe græsset løbende uden selv at skulle bruge tid og kræfter på at slå græsset. 

Hos husblog.dk kan du læse om de 5 bedste plæneklippere på markedet.