Nummerplader er faktisk meget forskellige i lille Danmark

29 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Nu tænker du jo, at det er klart, at nummerplader er forskellige, for der må jo helst ikke køre biler rundt, der har den samme nummerplade.

Vi mener sådan set ikke, at der er en forandring i kombinationen af tal og bogstaver, som vi kender det fra danske nummerplader – to bogstaver, to tal og tre tal – men at der er forskel på typerne af de nummerplader, som man finder på danske veje, når man ser på, hvor de kommer fra, eller hvad de er til.

Her skal vi sådan set ikke nævne veteranbiler, for det er bare ældre udgaver af de nummerplader, som vi har nu om dage, så de tæller ikke rigtig i den sammenhæng, som vi skal ind på i denne artikel.

For der er sådan set en god sjat forskellige nummerplader, som nok vil få dig til at kigge efter dem, når du ser dem på vejene for at finde ud af, hvad det er for nogle.

Disse typer nummerplader kan du også finde i Danmark

I vilkårlig rækkefølge kan man jo nævne sådan noget som de royale biler, der også har hver deres navne, hvorfor nummerpladerne også er meget personlige her.

Dem vil du ikke tage fejl af, udover at der nok er stor kortege med politi og andet, der kører rundt sammen med de biler, som nok skal fange din opmærksomhed.

Så er der jo diplomatbiler, der ligeledes har diplomatplader på.
De er som regel blå og ret genkendelige.

Endelig kan man også nævne sådan noget som de militære køretøjer, der også har særlige nummerplader, når de skal rundt med deres vogne og andet.

Der knytter sig forskellige regler, undtagelser og traditioner til disse forskellige nummerplader.

Så hvis man lige slår øjnene op og kigger rundt på vejene, så kan man se mange interessante nummerplader fra Danmark.

Læs mere om nummerplader på https://dekra.dk/nummerplade.