Køb din Ford på Fyn

15 marts 2022
Niels Geckler

advertorial

Lige siden Henry Ford revolutionerede hele bilindustrien med sine samlebåndsproducerede model T’er har Ford været et af det toneangivende bilmærker. Du kan købe en hos en Ford forhandler i Odense

Ford er en amerikansk bilgigant med hovedkontor i Dearborn i staten Michigan. Den blev grundlagt af Henry Ford helt tilbage i 1903 og var med Ford T med til at udbrede bilen som hver mands eje og gav privatbilismen et ordentligt skub fremad. Efter årtusindskiftet lån Fords produktion i omegnen af fem millioner biler årligt.

Tidligere har Ford produceret både lastvogne og traktorer. Traktorerne blev i hvert fald i en periode produceret under navnet Fordson. Fords traktorer havde en blå lakering. 

Produktionen af Ford T stoppede først efter at 15 millioner eksempler var rullet ud fra Fords fabrikker. Derefter kom Ford A, der også blev meget udbredt. I 1930’erne blev virksomheden hårdt ramt af den økonomiske krise i det meste af verden og de måtte lukke store del af produktionen ned.

Nutidens Fordmodeller på det danske marked

På det danske marked kan du i dag købe modeller som Ford Fiesta, Puma, Fucus og Kuga, Mustang, X Max, Galaxy, Explorer og den rappe sportsvogn Ford GT. Sidstnævnte er en moderne version af den navnkundige racerbil og sportsvogn fra 1960’erne og den er nok uden for økonomisk rækkevidde for mange danskere.

Ford forhandler Fyn

Også Mustang er et modelnavn med en lang historie inden for Ford. Den opstod som en såkaldt muskelbil i USA i 1960erne for at tage kampen op med de europæiske sportsvogne.

Den er gjort udødelig inden for filmverdenen, da den blev kørt af Steve McQueen under en biljagt i actionfilmen Bullit fra slutningen af 1960erne. Jagten udspiller sig i San Fransiscos bakkede gader og forfølgerne af Steve McQueens karakter, der er en ubestikkelig politimand, kører i en Dodge Charger, en anden af datidens muskelbiler.