Hvad laver en bedemand?

06 marts 2022
Steffen Hansen

advertorial

Når man tager kontakt til en bedemand, så aftaler man med bedemanden om ens pårørende skal begraves i kiste eller urne. En bedemand rådgiver også om blandt andet pension eller den skifteret man har. Man skal som en bedemand have styr på alle detaljerne og også have styr på de administrative opgaver, som alt det regnskab som forekommer ved afdøde.

En bedemand skal også være god med mennesker, der har brug for støtte og omsorg. Arbejdsdagen kan variere meget, og man har mange møder samt praktiske opgaver. Man skal også have styr på administrationen. Du kan læse mere om bedemænd i teksten herunder.

bedemand

Om bedemandsjobbet

En bedemand skal først og fremmest beslutte sammen med de pårørende i forhold til om det skal foregå som en begravelse i kiste eller urne. Det er de pårørende der skal vælge om de skal brændes eller lægges i en kiste. Det vil nok også fremgå i ens testamente, hvis man har sådan et. Bedemanden skal også vejlede i forhold til priser og bestillinger af kransene. De skal også bestille buketter, dekorationer eller en anden version af udsmykning. 

De står for alt forberedelsen, det vil sige det skal også bestille en sanger, hvis der skal være for eksempel en solosang i kirken under begravelsen. Det er også bedemands ansvar at melde dødsfaldet til myndighederne. Man kontakter også den lokale præst og laver alle dødsannoncerne. 

Kontakt en bedemand

Man kan kontakte en bedemand på mange måder, det kan være man kender en, så skal man bare kontakte dem hjemme hos dem eller via en mobil telefon. Du kan også finde en bedemand ved at lave en simpel internetsøgning, det kan gøres ved at søge på for eksempel “Bedemand i Guderup” og så vil der komme mange muligheder op for dette områder, du bør skrive dit eget område ind i søgefeltet for at finde en i dit område.