Grøn varme og lav varmeregning med en varmepumpe

07 juni 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Ønsker du at undgå de urimeligt høje varmeregninger i fremtiden? Så bør du overveje at skifte til varmepumpe.

Hvad kan jeg opnå ved at anskaffe en luft til vand varmepumpe?

Der er faktisk udelukkende gevinster at hente ved at sløjfe fyret til ære for en moderne og energi effektiv luft/vand varmepumpe. Den mest betydningsfylde af disse er selvfølgelig den økonomiske.

Da en varmepumpe er langt mere effektiv når det gælder udnyttelsen af den tilførte energi end et slidt pille, gas eller olie fyr, vil du i sagens natur kunne spare rigtig mange penge ved at lade fyret udskifte med sådan én. Du vil faktisk allerede første år med din varmepumpe kunne nyde godt af en besparelse på op imod tres procent af dine omkostninger i forbindelse med opvarmning af din bolig – og måske endda mere.

Varmepumpe

Selv om anskaffelse af en luft til vand varmepumpe repræsenterer en ikke ubetydelig økonomisk udskrivning, vil du stadig kunne høste gevinst heraf. Du kan betragte denne udskrivning som en investering, idet en varmepumpe vil have tjent sig selv hjem i løbet af ganske få år. Og da det tilmed er muligt at indhente offentligt tilskud til indkøb og montering af en varmepumpe, vil det sandsynligvis gå endnu hurtigere.

Luft til vand varmepumper – det klimavenlige alternativ

En anden stor gevinst ved at skifte til en luft til vand varmepumpe er at du og din familie derved nedbringer jeres samlede CO2 aftryk ganske betragteligt. I kraft af sin høje energi effektivitet er en varmepumpe nemlig langt mere klima venlig end et udtjent fyr. I vil således kunne fyre op i radiatorerne og tage lange varme karbade uden at få sort samvittighed, hverken over for klimaet eller husholdnings budgettet.

Du kan få hjælp til valg af luft til vand varmepumpe hos Amalo – Danmarks føreste varmepumpe firma. Læs mere på Amalo.dk.