Hvor stærk er din chili con carne?

Er du til en (rigtig) stærk chili con carne?

I Danmark er vi jo nærmest opvokset med brun sovs, som højest er krydret med salt. Og skal det være lidt vildt med krydderierne, så laver vi en karryret – og som regel ikke en særlig stærk version.

Derfor skal vi også tage tilløb, hvis vi virkelig skal give den gas med de stærkeste krydderier. Selv i en ret som chili con carne vælger vi ofte at holde igen med chilien. Du har sikkert endda oplevet at få serveret en chili con carne, hvor du næsten var i tvivl om, hvorvidt kokken havde glemt at tilsætte chili.

Du behøver selvfølgelig heller ikke fyre helt op for den hotteste chili, som du kan finde. Men det er altså nu engang sådan, at det er meningen, at retten skal være stærk og smage af noget. Derfor bør du gå lidt højere op i chilistyrke, end nu plejer at gøre, og så få en ret som smager af noget. Ellers kan du jo bare lave en kedelig kødsovs med pasta.

Med eller uden bønner?

Hvis du interesserer dig for mad, så har du garanteret også en holdning til, om der skal bønner i en chili con carne. Der er formentlig mange mennesker, som ville vælge at tilsætte bønner til retten, men det er faktisk ikke selvskrevet, at der skal bønner i.

Hvis du har hørt om de meget populære chili con carne konkurrencer i USA, så ved du også, at det ikke er tilladt at benytte chilibønner. Og det må jo være fordi, at  den oprindelige ægte opskrift var uden bønner. 

Hvis retten bliver for stærk

Hvis du skulle være uheldig og komme til at lave retten alt for stærk, så skal du ikke skylle munden i vand eller vin. Hvis chilien brænder for meget i munden, så er det allerbedste faktisk at drikke et glas mælk.

Glæd dig til din chiliret.